Blogg
  • Forside
2016
07
25

3 enkle grep som gjør grillmaten din sunnere

Sommer. sol, grillmat. Vi alle elsker å grille, men vi griller kanskje ikke alltid den sunneste maten…. Pølse i brød, med rekesalat og sprøristet løk, det blir fort en del tomme kalorier. Heldigvis har vi nordmenn blitt mer bevisste på kostholdet vårt og stadig bedre utvalg av sunnere grillmat finner man i butikkene.

Her har du 3 enkle grep du selv kan gjøre for å lage sunnere grillmat!

 

1. Lag grillmarinaden din selv!

Mange marinader man får kjøpt i butikken inneholder desverre en del unødvendig sukker og tilsettningsstoffer. Ved å lage marinaden selv, vet du akkurat hva marinaden inneholder!

Denne enkle marinaden passer til biff, lamme- eller svinekjøtt:

  • 4 ss rødvin
  • 2 ss olje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 2 stk laurbærblad
  • 3 stk knuste grønne pepperkorn.

Bland alt sammen i en plastpose, og legg kjøttet i posen. La det hele godgjøre seg i 1 time minst, før det grilles.

 

2. Lag potetsalaten selv!

Butikk-kjøpte potetsalater inneholder en del fett som kommer hovedsakelig fra soyaolje og rapsolje. Dermed inneholder potetsalat en del kalorier. Potetsalat smaker betraktelig bedre når den er hjemmelaget!

Dette trenger du:

  • 6 stk kalde ferdigkokte poteter
  • 1 stk eple
  • 2 stk vårløk
  • 1 boks mager kesam
  • 2 ss søt sennep
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts sitronpepper
  • 1 ts sukrin (evt sukker)
  • 1 ts sitronsaft
  • 3 ts hakket frisk gressløk

 

3. Grill grønnsaker!

Grilling er så mye mer enn pølser og grillkjøtt! Grilling av grønnsaker fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige – og da spiser vi mer av dem! Og husk at også desserten kan grilles, grillet ananas og fersken med honning og nøtter smaker nydelig!

God mandag!

images

 

Bilder hentet fra google.

Kommenter
0