Blogg
  • Forside
2016
11
07

Antioksidanter, kroppens forsvar!

Hva er egentlig disse antioksidantene?

Antioksidanter ligger i ordet «anti» og «oksi». Antioksidanter forhindrer at ting oksiderer. Med andre ord, de beskytter for eksempel celle i kroppen vår fra skade. De er jo veldig flott at vi kan spise flere av disse antioksidantene våre som beskytter oss fra stoffer som kan skade kroppen vår, som for eksempel røyk og alkohol.

Nå i vinterkulden florerer ulike bakterier som prøver å vippe oss av pinnen. Passer man på å bygge opp et godt forsvar over lenger tid, bli man bedre rustet!

antioksidant2

Hvor finner man antioksidanter?

Så hvor finner man disse fantastiske antioksidantene? Jo, disse kjennetegnes som flere ulike stoffer, spesielt i frukt og grønnsaker. De fleste kjenner til vitamin C som finnes spesielt i sitrusfrukter som appelsin, sitron og lime. Vitamin E er også en antioksidant som finnes spesielt i tran, olivenolje, egg og løk.

Så kan man egentlig gjøre?

Nå skal jeg gi deg 3 enkle grep du akan gjøre i hverdagen. Dette er ikke dyrt eller tidkrevende og helsegevinsten er svært stor.

  1. Start morgenen med 1 glass appelsinjuice eller 3 skiver paprika på brødskiven sammen med for eksempel gulosten.
  2. Ta med deg en frukt eller fler på jobb/skole/trening. Ta med den en banan eller et eple du kan spise sammen med lunsjen eller etter treningsøkten
  3. Inkluder 1-2 grønnsaker til middagen din. Stek 1 løk og hvitløk i pannen, kok brokkoli og gulrot eller hakk opp røde tomater og olivenolje til middagen!

antioksidant3

Gjør du mist et av disse punktene hver dag, har du allerede gjort mye. Inkluder gjerne frukt, grønnsaker og bære til alle måltider!

 

Ha en fin og frisk mandag – hilsen Miriam og resten av Teamet!

Miriam

Kommenter
0