Blogg
  • Forside
2017
11
15

Betasuppe med byggryn

Nå som vinteren kommer snikende og snøen har lagt seg på bakken, er det alltid godt å komme inn og varme seg med noe godt og varmt. Suppe er en av PT Jessica’s favoritter, spesielt de suppene med store biter av grønnsaker og mye smak. Betasuppe en er suppe som du raskt tilbereder, og lager du en stor kjele har du mat de neste dagene :) Og lager du suppen med byggryn, er det en mettende suppe med mye næring!

Hva er byggryn? 

Byggryn er hele byggkorn der skalldenene er slipt bort. Byggryn er et sunt alternativ til ris, pasta og poteter, og kan brukes i retter som  riskrem, risotto og paella i stedet for ris. Byggryn passer også som tilbehør til kjøtt eller fisk, i salater, supper eller wraps. Med et høyt fiberinnhold på rundt 8%, proteininnhold på 9-12% og knapt to % fett er byggryn et sunt tilskudd til kostholdet.

 

 

Til betasuppen trenger du:

  • Grønnsaker som purre, løk, gulrøtter, kålrot, potet…. og annet godt og grønt du vil ha oppi
  • Go’ og Mager røkte kjøttpølser
  • Byggryn
  • Kraft/Buljong
  • Krydder som pepper og timian

Tilbered byggryn som anvist på pakken. Kutt opp grønnsakene og pølsene og ha alt sammen oppi en gryte sammen med kraft/buljong. Kok opp og la det putre på svak varme til grønnsakene er møre. Til 1 pakke pølser og ca 1 kg grønnsaker trenger du ca 12dl kraft/buljong – men du kan variere mengdene etter hvordan du liker best. Smak til med krydder etter eget ønske.

 

 

Håper det smaker! Hilsen Teamet :)

Kommenter
0