Blogg
  • Forside
2017
06
19

Crispy tzatziki med sukkererter og purre

Sommeren har kommet til Norge og vi kan endelig nyte god grillmat ute. Den tradisjonelle varianten av tzatziki er en blanding av yoghurt, agurk, salt, pepper og gjerne noen friske urter. Passer perfekt som tilbehør både til kjøtt, fisk og fugl.

Men ønsker du å prøve noe nytt, er denne varianten frisk og god:

 

Dette trenger du:

Mager kesam naturell
Sukkererter
Purre
Lime
salt/pepper

Slik gjør du det:

Skjær sukkererter og purre i tynne skiver og vend de inn i kesam. Lag gjerne en kombinasjon av 3-4 ss yoghurt naturell og en boks kesam for å få en mer flytende kombinasjon. Klem ut saften av 1-2 skiver lime og smak til med salt og pepper.

grilltilbehør1

grilltilbehør2

Slik kan du enkelt lage en friskt, crispy og godt tilbehør til grillmaten! – litt sunnere. Sukkerertene er rike på kostfiber som er god mat for bakteriene i tarmen og vitamin c fra lime er godt for immunforsvaret. Kesam er en nyttig produkt til matlagningen, rikt på melkeprotein. Siden dette er et magert produkt, er den ikke veldig praktisk til varme retter og supper slik som for eksempel creme fraiche. Men benytt den gjerne som tilbehør eller topp for eksempel laksen med kesam etter steking.

 

Ha en sporty mandag videre – Hilsen Miriam og resten av Teamet :-)

Miriam

Kommenter
0