Blogg
  • Forside
2016
04
20

Fysisk aktivitet er den beste medisinen!

Har du sett Disney filmen WALL-E? Menneskene i den filmen som bare svever rundt på en stol og trenger aldri å reise seg opp og bruke kroppen – vil fremtiden vår se slik ut?

Vi lever i et samfunn i dag hvor det er nærmest tilrettelagt for å kunne prestere maksimalt med minst mulig anstrengelse – vi kan faktisk utrette stadig mer mens vi sitter på rumpa. Konsekvensene av dette er dårligere fysisk form, nedsatte fysiske egenskaper som balanse, koordinasjon, utholdenhet, spenst, og styrke, mindre muskelmasse, skjørere knokler, økt fettmasse, livsstilssykdommer som diabetes og hjerte- og karsykdommer. LISTEN ER LANG. Vi stadig mer inaktive, og med inaktivitet kommer overvekt og fedme, og livsstilssykdommene diabetes mellitus type 2 og åreforkalkning. Verdens Helseorganisasjon (WHO) har erklært at overvekt er den nye livsfarlige epidemien. I Norge knyttes mellom 70 og 80% av dødsfall til livsstilssykdommer, og nesten skyldes fire av fem dødsfall hjerte- og karsykdommer og kreft, som stort sett kan relateres til livsstil.

Ingen medisin eller kur vil kunne gi like gode helsefremmende effekter som det fysisk aktivitet gjør!

Heldigvis kan overvekt og livsstilssykdommer forebygges! Ved å bli svett på ryggen i 30 minutter 3 ganger i uken! Ja, det er virkelig så enkelt! Gjør den aktiviteten som du syns er morsom, styrketrening, svømming, ballspill – spiller ingen rolle. All fysisk aktivitet er helsefremmende aktivitet. Bare se på bildet hvilke effekter fysisk aktivitet gir for både kropp og hodet 😉 Det finnes ingen pille som kan gi alle disse effektene slik som fysisk aktivitet gjør.

Fysisk aktivitet og effekter, plakat justert

 

Tenk på trening som investering i din egen helse, slik at du kan forebygge livsstilssykdommer, og ha en “sykdomsfri” alderdom!

Ha en sporty dag videre, Hilsen Teamet :)

 

 

 

 

 

Kilder:

  • https://helsenorge.no/trening-og-fysisk-aktivitet/effekter-pa-kropp-og-sinn-ved-aktivitet
  • http://forskning.no/content/flest-dor-av-livsstilssykdommer
Kommenter
0