Blogg
 • Forside
2016
06
03

Hva skal til for å lykkes med en livsstilsendring?

I dagens samfunn er overvekt og fedme et voksende problem – til tross for at vi er veldig opptatt av helse og trening. Hvordan kan det ha seg at nordmenn blir tyngre til tross for sunnhetsfokuset?

Vi har jo kunnskap om hva som er sunt og usunt, men vi har kanskje ikke nok kunnskap til å få til livsstilsendringen vi ønsker.

“Sukker er ikke bra for meg, så jeg vil kutte ned på sukker-inntaket mitt, men hvordan?”

Det er lett å komme med råd som “Spis 5 om dagen”, “30 minutter med moderat fysisk aktivitet hver dag” og “Redusert saltinntaket ditt”. Men finnes det konkrete råd om HVORDAN du skal gjøre det? Her bommer myndighetene, og media hjelper ikke akkurat til med sin misvisende og motstridende oppslag.

Livsstilsendring er ikke en quick fix eller en kortvarig løsning. Å gå på pulver-diett vil ikke gi de ønskede og langvarige resultatene. Det er dessverre ikke en kjapp lettvint løsning. Livsstilsendring krever utrolig mye fra deg i starten, men heldigvis blir det lettere over tid – og det beste, det gir deg langvarig ønsket resultat!

Hva skal til for å lykkes med en livsstilssendring?

Huskeliste:

 1. Sett deg et mål.
 2. Koble målet til verdiene dine. Hvorfor er dette viktig for DEG?
 3. Kartlegg fallgruvene.
 4. Løs utfordringene.
 5. Skap et nytt tankesett.

Konkrete tips:

 1. Skriv handleliste
 2. Lag mindre porsjoner
 3. Sørg for at sunn mat er tilgjengelig
 4. Kjøp inn mindre porsjoner snacks, godteri og brus
 5. Lag mat sammen
 6. Identifiser risikosituasjoner og legg en slagplan
 7. Ikke bruk mat som trøst eler belønning
 8. Husk – det er lov å la mat ligge igjen!

“Men, dette her er jo ikke noe nytt for meg! Dette var jo ikke noe revolusjonerende magiske tips!” tenker du nå. Ja, det er ikke noe revolusjonerende og magisk, fordi det finnes ikke. For å lykkes med livsstilsendring så må man bare bruke sunn fornuft, være bestemt, og ha noen verktøy å bruke!

Og med dette i bakhodet, ønsker vi deg en riktig god og sporty helg! Hilsen Teamet :)

Kommenter
0