Blogg
  • Forside
2016
06
29

Hvordan lytter man til kroppen?

Som tittelen sier; hvordan gjør man det? Man snakker om det, leser om det, og tilsynelatende er dette viktig. Hva betyr det å virkelig aktivt lytte til kroppens signaler i hverdagen? Hvordan øver man på dette?Akkurat den biten finnes det ikke så mye informasjon om. Vi vet at vi burde lytte mer til kroppen vår… men hvordan?

 

Det er lett å tro at hodet og kroppen er to separate ting. Hjernen ønsker å utføre, holde tritt med ting, sosialisere og delta i alt. Hjernen synes det føles vanskelig å si nei fordi “vi skal” gå til festen. Hjernen forteller deg at du kan bli ensom og isolert hvis du velger å avstå. Hjernen liker å ha oss til å utføre de “must” i livet, selv når vi har for mange av dem.

 

Kroppen er den første til å svare. Intuisjoner og følelser. Når du mottar en invitasjon til noe som du egentlig ikke har tid til, kan du faktisk kjenne det på kroppen. Et lite rykk for eksempel. En første-reaksjon. Den ignorerer du kanskje fordi hjernen er super raskt til å koble på samvittigheten. Du aksepterer, sev om den første tanken var sannsynligvis “nei takk, ikke denne gangen”.

 

Før du svarer, snakke eller tar beslutninger – føl på kroppen. Hva var det første som dukket opp før tankene tok over?

 

Shavasana i yoga hjelper deg å høre signalene, du kan lese mer om dette på NOVOYOGA bloggen her.

Ønsker alle en riktg fin onsdag! Hilsen Teamet :)

 

Dette innlegget er hentet fra NOVOYOGA BLOGG, og gjengitt her etter tillatelse fra Catarina som har yoga på TEAM PT Fredrikstad. 

Kommenter
0