Blogg
  • Forside
2017
09
07

Hvorfor er fisk bra for deg?

At fisk er bra for deg, er vel ikke noe nytt. Helt siden man var barn visste man det, og når det var fiskepinner til middag, måtte man pent spise opp!

Men vet du hvorfor du bør spise fisk regelmessig? 

Mange ønsker å leve et sunt liv, ha et sunt kosthold og sunne levevaner. Fisk er noe av det beste du kan gi kroppen din. Fisk er ikke bare sunt, det er også noe av det raskeste du kan lage i en hektisk hverdag, og de fleste fisketypene passer godt til verdens ulike smaker og tilbehør. Har du prøvd laks til taco’n eller torsk til spicy nuddelsuppe?

Fisk er stappfull av viktige næringsstoffer som kroppen din trenger for å opprettholde livsviktige funksjoner og for å prestere optimalt.

  • Proteiner: Fisk er rik på proteiner, som er kroppens byggeklosser og nødvendig å tilført gjennom kostholdet.
  • Omega-3 fettsyrer: Fet og halvfet fisk som laks, ørret, sild, makrell og kveite har et høyt innhold av marine omega-3 fettsyrer. Dette kan redusere risiko for hjerte- og karsykdom, og er viktig for hjernens funksjon da store deler av hjernen er bygget opp av disse sunne fettsyrene.
  • Vitamin D: Spiller en viktig rolle for å opprettholde et sterkt og frisk skjelett. Fet fisk er den aller beste kilden vi har til vitamin D i kostholdet.
  • Vitamin A: Viktig for synet og inngår i kroppens immunforsvar.
  • Vitamin B12: mangel på dette vitaminet kan gi blodmangel. Fet fisk er rik på vitamin B12.
  • Selen: Spiller en viktig rolle i kroppens immunforsvar. Fisk og sjømat spesielt er en av de få gode kildene vi har til selen i kostholdet.
  • Jod: Får du i deg ved å spise mager fisk, og en av de få kildene i kostholdet der du enkelt får tilført dette sporstoffet. Jod er viktig for stoffskiftet og for mental utvikling og vekst hos fosteret.

 

Vi har mange gode oppskrifter med fisk på bloggen vår :) En av oppskriftene er LAKS I SPELTRULL, rask å lage og supert alternativ til den vanlige taco’n!

 

Ha en sporty dag videre!

 

Kilde: http://www.godfisk.no/Sj%C3%B8matskolen/Sj%C3%B8mat-og-helse/Derfor-er-det-s%C3%A5-sunt-%C3%A5-spise-fisk

Kommenter
1
Lise Berit

Lenge leve makrell i tomat! Og makrell med syrlig salat… Og laks i ørten varianter… Og nytrukket torsk… Og smørdampet piggvar… Fisk er digg!