Blogg
  • Forside
2017
04
24

Magesmerter eller oppblåst?

Å opprettholde god mage og tarm funksjon er utrolig viktig. Det er nemlig her de fleste næringsstoffene blir tatt opp i kroppen! En forstyrrelse eller ubalanse i fordøyelses systemet kan derfor påvirke immunforsvar, fysisk og psykisk helse.

Magesmerter1

Føler du deg oppblåst, har smerter eller plages av hyppige toalettbesøk etter måltider kan dette skyldes for eksempel en allergi eller intoleranse. Ulike matvarer som brødvarer (gjerne lyse kornprodukter som inneholde hvetemel) og meieriprodukter er typiske triggere for noen. De alle fleste har lite eller ingen plager, men det kan være vanskelig å alene resonere seg frem til hva plagen skyldes (og hva som ikke gjør det).

Unngå mangler

Hvis man trenger å redusere inntak/ utelukke matvarer i kostholdet er det nødvendig å opparbeide seg kunnskap om hvilke matvarer man kan erstatte disse med. Det er utrolig viktig å ikke kutte ut matvarer før du har fått ordentlig hjelp, og faktisk vet at du ikke tåler de. Hvis man kutter ut flere matvarer kan det oppstå mangler i kostholdet og dette kan gi konsekvenser for helsen.

Har du problemer med magen? Usikker på hva du kan gjøre? Ikke en passende problemstilling rundt middagsbordet eller på cafe med ei venninne?

 

Økt livskvalitet

En ernæringsspesialist kan analysere ditt kosthold og finne ut om det er ulike matvarer som kan være årsaken til plagene! På denne måten kan du bli kvitt plagene og øke din livskvalitet.
Med hjelp av en ernæringsspesialist settes det sammen en oversikt over matvarer du skal spise mer av og hvilke du skal redusere ditt inntak av. Slik kan du trygt velge de rette matvarene for ditt kosthold slik at du spiser nok av de ulike vitaminer og mineraler.

Sliter du med ulike mageproblemer, kontakt ernæringsspesialist Miriam Røseth – miriam@teampt.no for en uforpliktet samtale!

Miriam

Vi i Team PT ønsker deg en sporty mandag videre :)

Kommenter
0