Blogg
  • Forside
2016
11
28

Matmuffins med spekeskinke og brokkoli

Nok en super oppskrift levert til deg fra ernæringsspesialisten vår Miriam!

 

Dette er muffins med alt annet enn sukker og lite næring. Dette er matmuffins med egg, havregryn og fullkorn. Egg er en fin kilde til protein, havregryn gir en god metthetsfølelse og cottage cheese gjør muffinsen mer saftig. Kjempegode hvis du skal på farten og trenger noe enkelt å ha med deg enten i matpakken eller i bilen.

Dette trenger du:

4 egg

1dl havregryn

½ dl sammalt grov hvete/rug

5ss cottage cheese

Topping:

Her er det benyttet spekeskinke revet i biter, brokkolitopper og finhakket tomat. Dette putter du oppi muffinsene etter at du fordelt de i en form.

matmuffins-2

Slik gjør du det:

  1. Smør en muffinsform eller benytt vanlig papirformer (de burde være litt stive slik at røren ikke renner ut).
  2. Bland sammen alle ingrediensene til en røre og tilsett litt vann eller mer cottage cheese, hvis røren blir for tørr.
  3. Fordel røren i formene og legg på toppingen du ønsker. Hvis du velger brokkoli er det lurt å dytte de godt nedi formen slik at den ikke blir brent under steking.

Benytt gjerne andre ingredienser til topping som kokt skinke, mandler, tunfisk, kidney beans, kikerter, kylling, sesamfrø eller linfrø.

Vil du lære mer om hvordan du kan lage sunnere måltider? Kontakt Miriam på denne linken!

Miriam

Ha en sporty mandag!

Kommenter
0