Blogg
  • Forside
2016
12
05

Middagstips: Kylling med kokosmelk

Her kommer det middagstips fra ernæringsspesialisten Miriam!

Kokosmelk har for tiden blitt veldig populært. Selv synes jeg det er spennende å variere smaker slik at middagene ikke blir for ensformige. Kylling er en mager proteinkilde som passer godt med soyasaus, grønnsaker og kokosmelk. Her tenkte jeg å vise en variant av hvordan du kan benytte kokosmelk i matlagningen!

 

Dette trenger du:

  • Kyllingfilet (benyttet ca 500g til 2 pers)
  • 1-2 gulerøtter
  • ½ brokkoli
  • 3-4 skiver hodekål
  • ca 1 bok kokosmelk 250ml
  • 1 porsjonspose fullkorns ris

kokoskylling1

Slik gjør du det:

Stek opp kylling i biter og ha de i en ildfast form. Hell over kokosmelk i formen og sett de så i ovnen på ca. 170 grader (la de varme seg og trekke inn kokosmelken mens tilbehøret blir klart).

Stek raskt grønnsaker alene i en panne sammen med soyasaus.

Kok fullkorns risen ved siden av.

Når grønnsakene er ferdig, vend de om sammen med kyllingen.

Kylling som har trukket til seg kokosmelk, gir en veldig god smak sammen med grønnsakene i soyasaus!

 

God Middag! Hilsen Miriam og resten av Teamet :)

Miriam

Kommenter
0