Blogg
  • Forside
2016
09
12

Miriams oppskrift på GROVE SCONES

Perfekt til kveldsmat når man har lyst på noe annet, fordi de er så utrolig enkle å tilberede. Legger du de i en tett boks, er de gode til frokost. Minuset med disse er at de smaker aller best ferske, og holder ikke like lenge som et brød. Hvis du tilbereder en røre kvelden før, kan du steke de dagen etter og få like ferske!

Det finnes mange ulike oppskrifter på scones på nett. Mange er fine og lyse, men personlig liker Miriam de grove best fordi hun liker å få i seg matvarer rike på fiber og fullkorn. Et godt tips er cottage cheese som gjør de saftige enda lenger. I denne oppskriften benyttet hun cottage cheese men pasjonsfrukt og mango.

Dette trenger du:

5 dl rugmel
1 klype salt
1/2 – 1 ss bakepulver
175g cottage cheese, pasjonsfrukt og mango
3dl vann
1dl havregryn

Slik gjør du det:

Bland først sammen alle de tørre ingrediensene før du blander inn cottage chees og vann. Spe på med vann til du får en fin konsistens du kan forme små rundstykker.

Stekes på ca 250 grader i 12 -15 min (varierer fra ovn til ovn, men legg gjerne over et bakepapir på slutten slik at de ikke blir mørke på toppen.

Avkjøles på rist.

Enjoy!

scones2

Miriam

Kommenter
0