Blogg
  • Forside
2016
11
16

Når hverken treningsgleden eller motivasjonen er på topp

Du har sikkert opplevd det før – den manglende lysten på å trene… Dørstokken er ekstra høy og sofaen skriker etter deg. “Nei, jeg dropper treningen i dag” tenker du, og rettferdiggjør ovenfor deg selv at det har vært en lang dag på jobben og du ville uansett ikke rukket å gjøre alle øvelsene på treningsprogrammet ditt. Men når en slik dag blir plutselig til en hel uke med sofa i stedet for trening? Hva gjør man da, og hvordan får man treningsgleden og motivasjonen tilbake?

1. Finn ut hvorfor treningslysten mangler: Er det mye å gjøre på jobb eller skole? For mange gjøremål på privaten? Se på TOTALBELASTNINGEN din. Totalbelastningen er summen av alle gjøremål og oppgaver på de forskjellige arenaene summert sammen. Når totalbelastningen øker, kan trening oppleves som en ekstra stressende påkjenning i stedet for noe som er gøy og helsefremmende.

2. Senk kravene til deg selv: Er du i en ekstra stressende periode? Hva med å heller senke kravene til deg selv og treningen? Du kan kanskje trappene ned på treningsmengden ved å kutte ut en økt eller varigheten på hver økt. I stedet kan du heller avtale å gå tur med samboer eller en venn, og på den måten både være fysisk aktiv og gjøre noe sosialt, som lader opp batteriene.

3. Kanskje du bare er lei treningsprogrammet ditt? Å trene det samme treningsprogrammet over lang tid uten variasjon i øvelser eller sett & reps kan drepe en hver treningsglede og motivasjon, spesielt hvis det i tillegg ikke gir noe fremgang. Prøv å bytte treningsprogram, sleng deg på en ny gruppetime, avtal å trene med en venn.

 

Når det kommer til manglende treningsglede eller motivasjon til å trene så er det ikke noe fasitsvar. Du må selv sette deg ned og se hvor skoen trykker, og finne ut hva du kan gjøre for å bryte den onde sirkelen. Den løsningen du selv kommer frem til er den beste for deg akkurat der og da.

 

 

Husk at trening skal tilpasses din livsstil, ikke livsstil som skal tilpasses til din trening!

Vi i Teamet ønsker deg en strålende onsdag :)

Kommenter
0