Blogg
  • Forside
2018
02
06

NUTS for honningristede kryddernøtter

Nøtter er en super energi- og næringsrik matvare. Men som med all mat, så handler det om et balansert inntak: litt av alt, og ikke for mye av noe.

 

Vi anbefales et inntak på 140 gram usaltede nøtter i uken – det tilsvarer en neve med nøtter daglig. De nøttene vi spiser mest av, er valnøtter, mandler og hasselnøtter. Nøtter inneholder de sunne fettsyrene, rike på proteiner, kostfiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Hvert nøtteslag har sin helt spesielle sammensetning av næringsstoffer, men alle er en spesielt god kilde til enumettet og flerumettet fett. Nøtter inneholder de essensielle omega-3 og omega-6 fettsyrene, som vi er avhengige av å få gjennom kosten ettersom kroppen ikke klarer å lage disse fettsyrene selv.

 

Nøtter er perfekt som en del av et mellommåltid og som snacks. Ved å erstatte usunne mellommåltider som kaker, kjeks, chips, sjokolade og godteri med nøtter, kan man øke kostens innhold av næringsstoffer, samtidig som salt og «tomme kalorier» reduseres.

 

Neste gang du er fysen på noe snacks, prøv HONNINGRISTEDE KRYDDERNØTTER!

 

Du trenger følgende til en skål:

  • 1 pose hasselnøtter
  • 1 pose mandler
  • Ca ½ dl flytende honning
  • ½ ts ingefær
  • ½ ts kanel
  • ½ ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • ¼ ts svart pepper
  • Litt chilli
  • Havsalt

 

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 250 grader.
  • Spre nøttene på et bakebrett. Stek de i ovnen i ca 10 minutter til de begynner å dufte og fått en gylen farge. Ta ut nøttene og ha dem i en skål.
  • Bland sammen krydder og salt i en kopp.
  • Hell honning og krydderblandingen over nøttene og bland dette godt sammen slik at det dekker alle nøttene.
  • Ha nøttene tilbake på bakebrettet og stek dem ytterligere i 5-10 minutter. La dem avkjøle seg mens du vender dem en gang i blant slik at de ikke klistrer seg for godt sammen.

kryddernøtter2

 

Ha en sporty dag – hilsen Teamet :-)

Kommenter
0