Blogg
  • Forside
2016
12
19

Søtpotet fries!

I dag ønsker jeg å dele dette super tilbehøret til dere! Mange har sikkert hørt om denne rotgrønnsaken rik på vitamin A. Et fint tilskudd til hverdagsmaten for å øke variasjonen i kostholdet!

Men hvordan kan man benytte seg av søtpotet?

Det ligger i navnet, den har en søt smak – personlig synes jeg den er god sammen med andre grønnsaker, kesam og lime. Du kan woke den, steke den, og koke den som en vanlig grønnsak.

Dette trenger du:

1 stk søtpotet
Ønsket krydder – her har jeg benyttet Cemo potetkrydder
Vita Hjerte’Go stekesmør
Olivenolje

Slik Gjør du det:

Skrell søtpoteten og skjær den opp i tynne strimler. Fordel de utover bakepapir på en langpanne og vende de om i litt stekesmør, olivenolje og ønsket krydder (dette trenger ikke å bare i smør og olje – dette er kun for at de ikke skal brenne seg fast).

Stekes på ca. 200 grader til 10-15 min. Steketid kan variere, følg med og vend de gjerne om underveis.

sotpotetfries-2

Dette er perfekt som tilbehør både til kjøtt, fugl og fisk sammen med mange andre grønnsaker!

Nyt!

Ønsker deg en knallfin mandag – hilsen Miriam og resten av Teamet 😉

Kommenter
0