Blogg
  • Forside
2017
09
14

Spicy gulrotsuppe med torsk

Gulrot er vår største rotgrønnsak – det er den grønnsaker vi knasker mest av. Den kommer opprinnelig fra sentral-Asia og ble fraktet til Europa av araberne. Originalt var gulrot gul, hvit eller lilla – først på 1800-tallet ble det populært å dyrke de oransje gulrøttene vi kjenner best. Det er karoten som gir den oransje fargen. Karoten omdannes til A-vitamin i kroppen. Gulrot inneholder kun 34 kcal per 100 gram, så vi kan knaske gulrøtter med god samvittighet. Vi er alle kjent med at gulrot smaker godt i råkost, salater og kokt eller bakt. I tillegg er gulrot super å lage suppe av, som er virkelig god mat som varmer på kalde høstkvelder :)

gulrot1

For å lage SPICY GULROTSUPPE MED TORSK til 4 personer trenger du:
  • 4 torskefilet
  • 2 gulrøtter
  • 1 søtpotet
  • 1/4 sellerirot
  • en halv løk
  • 1 hvitløksfedd
  • litt olje til steking
  • 6 dl grønnsaksbuljong
  • 1 ss ingefær
  • 1 ss korander finhakket (spar noe til pynt)
  • en halv chilli finhakket (spar noe til pynt)
  • 1 dl creme fraiche lett
  • Valfritt: Sweet’n Sour Chillisaus (sukkefri)

Slik lager du suppen:

  1. Stek torsken i ovn etter anvisning på pakken, med litt olje og evt salt og pepper
  2.  Skrell og skjær gulrøtter, selleri og søtpotet i skiver. Hakk hvitløk og løk. Surr alt i olje i panne. Tilsett buljongen.
  3.  La suppen koke i ca. 20 minutter, til grønnsakene er møre. Ha i ingefær, chilli og koriander. Mos alt til en glatt suppe med stavmikser. . Rør inn Crème Fraîche og smak godt til med salt, kajennepepper og nykvernet pepper.
  4.  Anrett suppen i dype skåler og legg i et par sløyfer av reven gulrot og dryss av koriander og chilli. Ha torskefilet i suppen til slutt, og eventuelt litt sweet’n sour chillisaus.

 

suppe2

 

Til denne suppen kan du bruke hvilken som helst type fisk, eller annen sjømat som reker eller kamskjell. Suppen smaker også veldig godt som vegetar-variant!

Ønsker deg en sprek dag – hilsen Teamet!

Kommenter
0