Blogg
  • Forside
2016
10
17

Tomat Bonanza!

Bruschetta er en gammel, kanskje litt glemt rett – propp full med deilig tomat!

Det finnes mange ulike tomatsorter i ulike farger og fasonger, men til bruschetta har Miriam benyttet den tradisjonelle tomaten som du får kjøpt i løsvekt.

Rik på vitamin A, C og kostfiber, er denne flott for ditt immunforsvar, hud og fordøyelse.

tomatbonanza2

Dette trenger du til 4 skiver:

– Ca 2-3 tomater i hakket i små biter (anbefaler den tradisjonelle i løsvekt eller chreeytomat)

– 1 hvitløksfedd

– 4 skiver grovt fullkornsbrød (100% grovhet)

– En god olivenolje (gjerne extra virgin)

– Brødrister

 

Slik gjør du det:

Rist brødskivene i brødrister, del de i to like deler (lag gjerne et skråsnitt for mere lekkert inntrykk). Del en hvitløksfedd i 2 deler og rasp den lett over skivene (jo mer jo sterkere hvitløkssmak). Hakk opp tomatene i små passende biter og fordel de over skivene. Det skal bugne! Toppes med olivenolje, salt og pepper.

Perfekt til for eksempel tapas eller en god lunsj.

Ha en fin uke!

Miriam

Kommenter
0