Blogg
  • Forside
2017
11
02

Trening av hele kroppen med strikk

Trening med strikk (eller resistance bands som det også kalles) er blitt veldig populært,  spesielt når det kommer til å trene setemuskulaturen. Men strikk kan brukes til så mye mer enn å tyne rumpa! Strikker er et supert å ha, det tar lite plass, du kan bruke dem hvor som helst, og det er fantasien som setter grenser for hvilke øvelser du kan bruke dem til. Du kan fint trene hele kroppen med strikker :) Her viser PT Jessica noen øvelser der du kan bruke både små og større strikker.

bloggstrikk5

KNEBØY: Å ha en strikk rundt knærne gjør denne øvelsen tyngre. Med fokus på å presse knærne ut og jobbe mot stikken gir det mer motstand og hjelper til riktig teknikk i knebøy. Knebøyen kan du supersette med sittende hofteabduksjon – strikken har du rundt knærne, knærne er samlet i startposisjon, og du presser knærne ut i hver repetisjon.

bloggstrikk6

STRAKE MARKLØFT: Trener hovedsaklig bakside lår og setemuskulatur, men utfordrer også mage og rygg, pluss øvre rygg med tanke på holdning. Stå på strikken, og ha den bak nakken. Stram magen og skyv rumpa bakover med strake bein. tilbake til startposisjon retter du ut hofta og kniper rumpa godt sammen.

bloggstrikk4

KICK BACKS: Still deg opp på alle fire med strikken festet under det ene benet samt under kneet du står på. Stram magen og hold spennet idet du sparker benet ut bak deg, og deretter hever det opp. Senk rolig ned igjen.

bloggstrikk1

NEDTREKK: Ha strikken rundt hendene, og armene strakt over hodet. Begynn øvelsen med å trekke skuldene ned, og videre armene ved å tenke at albuene skal inn i siden. Her skal du bruke ryggen – altså lats’n – til å dra armene ned, ikke armene i seg selv!

bloggstrikk3

ENARMS ROING: Fest strikken rundt foten på fremre beinet. Start med armen helt rett, trekk skulderen bak for å aktivere ryggen, og dra til med armen. Skvis godt i topp-posisjonen, og holdt igjen når du retter ut armen igjen, slik at du jobber i begge fasene av øvelsen.

bloggstrikk2

OPPTREKK: Denne øvelsen er primært for skuldre. Stå på strikken (bredden på beina avgjør mostanden). Hendene holdes i et smalt grep foran kroppen, tomlene peker innover. Trekk opp til haken, albuene skal være høyeste punktet i sluttposisjonen av øvelsen. Hold igjen på vei ned, slik at du jobber i begge faser av øvelsen.

 

Man trenger ikke mye fancy utstyr for å få til en god treningsøkt! Hver øvelse utføres med 2-4 sett og 15-20 repetisjoner. Ønsker du flere øvelser kan et kjapt Googlesøk gi inspirasjon til andre måter å bruke strikker på.

 

Ha en sporty dag – hilsen Teamet :)

 

Kommenter
0